Ruhunuzu Arındıracak Bitkiler

Uykusuzluk, stres, depresyon gibi sorunların çözümü aslında biraz da olsa bitkilerden geçiyor. Hastalıklara doğal bitki karışımlarıyla son vermeye çalışmak çok fazla başvurduğumuz bir nokta. Özellikle de ruh sağlımızın şifasını bitki çaylarıyla sağlamak mümkün.

alıç
alıç

Hangi Bitkiler Hangi Sorunlara İyi Geliyor?

Ansiyete sorunu olan kişilerin, barut ağacı ve ekşi muşmula olarak da bilinen alıç meyvesini tüketmesinde fayda var. Antioksidan özelliği bakımından zengin olan bu bitki özellikle kalp ritmini çok iyi şekilde kontrol altına alıyor. Yüksek tansiyonu olanlar da tüketebilir. Sakinleştirici özelliğe sahip bir bitki alıç bitkisi.

Her ne kadar çok hoş kokmasa da kedi otu özellikte antidepresanlardan biri olarak biliniyor. En önemli özelliği ise uykusuzluk, kaygı bozukluğu ve depresyona çok iyi gelmesi. Kedi otu genellikle uyku sorunu çekenlere tavsiye ediliyor.

sarı kantaron
sarı kantaron

Özellikle uykudan önce içeceğiniz papatya çayı vücudunuzu rahatlatarak uykuya geçişinizi kolaylaştıracak. Çok eski zamanlardan beri insanlar merkezi sinir sistemini düzenlemesi ve dopamin ya da serotonin salgılarını kontrol etmesi için papatya çayı tüketiyor.

Sarı kantaron otu ise uyku düzenleyici ve kaygı bozukluklarını kontrol altına alan hypericin isimli bir madde sayesinde antidepresan görevi görüyor.

Stresi gidermek için çarkıfelek çiçeği çayı içebilirsiniz. Bir diğer adı ise pasiflora olarak bilinen bu bitkiyi taze ya da kurutulmuş olarak satın alabilirsiniz.

Lavanta ise düzenli tüketildiğinde depresyon etkilerini azaltarak solunum yollarınızı açıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir