Ödem Azaltan Besinlerle Sağlığı Yakalayın

Vücut bazı durumlarda yemeklerden dolayı su toplanması adı verilen ödem durumlarına neden olur. Ödem rahatsızlık veren bir olay olduğu için çoğu kişi şikâyetçidir.

Ödem söken gıdalar arasında ilk olarak maydanozu sayabiliriz. Düzenli yendiğinde toksin de atıcı özelliği bulunur. Karpuz da aynı etkiyi veren bir meyvedir.

maydonoz
maydonoz

Ödem Düşmanı Besinler

Zencefil çayları ödem azaltır ve şişkinliği yok eder. Ihlamur da aynı etkiye sahiptir. Bol su içmeniz ve tuzlu gıdalardan uzak durmanız gerekli.

Hamur işleri ve kızartma yediğiniz zaman hemen maden suyu almayın. Maden suyu yerine Frenk kimyonu çayı içerseniz şişkinliğin önüne geçersiniz.

ıhlamur

Sağlıklı beslenmeyi alışkanlık haline getirdiğiniz zaman göreceksiniz ki besinlerin zararlarından etkilenmeyecek ve daha huzurlu uyuyacaksınız.

Avakado önemli ödem sökücü bir meyvedir. Meyve ve sebzeleri düzenli aldığınız zaman vücutta herhangi bir şişlik ve ödem durumları da yaşanmaz.

Kekik çayını günde bir tane içmeniz de ödemi yok etmenize fayda sağlar. Bitki çaylarının mucizevi gücünden yararlanmalısınız.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir