Yatak Odası Dekorasyonu Nasıl Yapılır?

Dekorasyon konusunda en fazla dikkat ve özen göstermeniz gereken mekanlar arasında yatak odalarınız yer alır. Yatak odaları, insanların bütün günün yorgunluğunu ve stresini atarak yeni bir güne başladıkları özel mekanlar oldukları için yatak odası dekorasyonu yapılırken birtakım noktalara dikkat edilmesi gereklidir.

Modern yatak odası
Modern yatak odası

Yatak odası mobilyaları arasında en fazla yer kaplayacak olan mobilya yataklar olduğu için öncelikle yatağınızı doğru şekilde odanıza yerleştirmelisiniz. Yataklarınızı kapıyı açtığınız zaman görebileceğiniz bir hizada konumlandırmanız alanınızı daraltmamanız için önemlidir.

Yatak Odası Aydınlatması Nasıl Olmalı?

Yatağınızın hemen karşısına ise makyaj masası koyabilirsiniz. Böylelikle yataktan kalktığınız zaman güne başlayabilmek için zaman kaybetmeden harekete geçmiş olursunuz. Aynalı makyaj masaları ayrıca mekanlarınızı daha ferah ve geniş gösterici özelliklere sahiptir.

Yatak odası aydınlatma
Yatak odası aydınlatma

Odanızın ışıklandırması ise sizin zevklerinize göre uygulanması gereken bir yöntemdir. Loş ışıklar yatak odalarını daha dinlendirici ve huzurlu mekanlar haline getirebilir. Fakat seçim burada tamamen sizin zevklerinize kalmıştır. Işıklandırmanızı yaparken gün ışığından faydalanmayı da ihmal etmemelisiniz.

Bunu sağlayabilmek için pencerelerinize taktığınız perdelerin kumaşına ve pencerelerin önüne koyulan mobilyalara dikkat etmelisiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir