Tavan Arası Nasıl Dekore Edilir?

Tavan araları genellikle yapıları itibariyle üçgen bir tasarıma sahip olduklarından dolayı bu mekanlarda kullanacağınız renklere dikkat etmelisiniz. Yapacağınız ufak bir hata yüzünden daha basık ve boğucu bir mekan ortaya çıkartabilirsiniz.

tavan arası
tavan arası

Koyu ahşap tavanlara sahipseniz doğal havayı bozmamak için ağaç tonlarında laminant parkeler kullanabilirsiniz. Duvarlarınızda ise beyaz ve krem tonlarını bol bol kullanabilirsiniz. Beyaz ve krem tonlarındaki tavanlar için ise orta koyuluk oranlarında olan ve doğal ağaç gibi gözüken parekeler kullanabilirsiniz.

Hangi Renkler Tercih Edilmeli?

Beyaz ve renklerden oluşan tavan aranızın duvarının bir kısmını yeşil, mavi ve koyu pembe tonlarında dekore ederseniz odanızda ufak bir hareketlilik ve canlılık elde edebilirsiniz.

tavan arası dekorasyonu
tavan arası dekorasyonu

Kahverengi tonlarında zemine ve tavanlara sahipseniz isteğinize göre beyaz renkli aksesuarlar ile mekanınızda bütünlük elde edebilirsiniz. Yatağınızın yanına mavi, yeşil ve kahverengi renklerinden bir dolap yerleştirirseniz bütünlüğü sağlayabilirsiniz.

Kitap okumak için kendinize bir bölüma ayırmak istiyorsanız kitaplığınızı ve sandalyenizi yine bu noktalara dikkat ederek uyumlu bir biçimde seçmelisiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir