Sosyal Fobi ve Toplumda Görülme Sıklığı

Kişiler özellikle sosyal ortamlara girdikleri zaman aşırı heyecan yaşıyor ve elleri titriyorsa sosyal fobi durumu ile karşı karşıyadır. Yüzü kızarır, sesi titrer, saçma hareketler bile yapmaya başlar. Çekingen davranışlar ise onları daha da korkutur. Özgüven eksikliği yaşanmasıyla kişiler kendini toplumdan bir nevi uzaklaştırır.

sosyal
sosyal

Sosyal Fobi ve Tedavisi

Günümüzde toplumda görülme olasılığı oldukça arttı. Gençlik dönemlerinde özellikle yaygındır. Kekeleme ve ses kısıklığı belirtileri arasında yer alır. Yaşanılan birçok durum sosyal fobiye neden olabilir.

fobi
fobi

Panik durumları yaşanır ve kişi kendini her şeyden soyutlar. Bazı durumlarda ise iyice içine kapanır ve bunalıma sürüklenir. Sosyal fobi tedavisinde özellikle danışman birimlerden yardım alınması gerekir. Konuşmalar ile kişinin kendine tekrar güvenmesi sağlanır.

Sosyal Fobi
Sosyal Fobi

Tedavi sırasında ilk olarak sosyal fobi durumlarına neler sebep olduğu araştırılır. Düşünceler olumlu şekilde düzeltilir. Kişilerin bakış açıları değiştirilerek yaşamı sevmeleri sağlanır. Tedavi aşamalarında mutlaka düzenli şekilde bulunulması önemli. Düzenli konuşma ve belirli tedavi şekliyle kişilerde olan sosyal fobi durumları da ortadan kalkar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir