Serçe Sarayı’nın Konusu Nedir?

Bir kadının çocukları ile ayakta kalma mücadelesini anlatan dizi, konusu ile bir çok insanın yüreğine dokundu. Hayatının aşkı tarafından aldatıltılıp, terk edildikten sonra mahallede yaşayan başka bir gençle evlenen serçe, kocasını geçirdiği bir kamyon kazası sonucu kaybeder. Çocukları ve kız kardeşine zor şartlarda bakmaya çalışan genç kadın, ilk aşkının mahalleye geri dönmesi ile şaşkına döner.

Serçe Sarayı’nın Samimi Konusu

Serçe Sarayı Dizi
Serçe Sarayı Dizi

Serçe Sarayı, mahalle kültürünün diziye anlam kattığı sahneleri ile ünlü. Küçük mahalle, küçük insanlar fakat kocaman yürekler ile çerçeveye alınmış bir resmi işaret ediyor. Dizi oyuncu kadrosu ile dikkat çektiği kadar, hikayenin şaşırtan ögeleri, değişen konu örgüsü  ile ilgi görüyor.

Her ne kadar yayın gününde gösterilen diğer diziler ile kapışamadığı yönünde duyumlar yükselse de  dizinin sadık izleyici kitlesi bulunuyor. Konunun hayatın içinden bir tema içermesi, drama klasmanına ait olması nedeniyle ilgi çektiği saptanan gerçekler arasında.

Nitekim karakterler çok gerçekçi, dışarıda rastlanacak kadar doğal oyunculuklar ile desteklenmiş. Serçe karakterini canlandıran Songül Öden, yine kararında ve rolüne yakışır bir hava içine bürünmüş. Arap ülkelerinde de hayranı olan Öden’in, Türkiye’de de çok sayıda seveni ve takipçisi bulunuyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir