Sağlıklı Zayıflamak için Bol Su Tüketin

Zayıflamak isteyenler diyet uygulamalarına yer açarken su tüketimini erteleyebiliyorlar. Su tüketimine sıklıkla yer açmak sağlıklı zayıflamanıza da destek olur. Hem bedense olarak ihtiyacınız olan minerallerin alınmasını sağlarken hem de yeterli doyuma ulaşmanın avantajını elde ederek daha kolay zayıflayabilirsiniz.

detoks diyeti

Suyun az oranda tüketilmesi sonucunda birçok farklı zararlar ile karşılaşıla biliniyor. İç organlarda görülebilecek olan hastalıkların yanı sıra bilinç kayıpları, halüsinasyonlar, titreme gibi ileri derece durumlarında yaşanması mümkün. Bunun yanı sıra baş ağrılarının birçoğu da susuzluk sebebi ile yaşanabiliyor. Aynı zamanda açlık hissettiğinizde aslında susamışta olabilirsiniz. Çoğu kişinin karşılaştığı bir durum olan ani açlık durumunda bir iki bardak suyu tüketmeniz ve bir süre beklemeniz önerilir. Eğer açlığınız dindi ise muhtemelen susuzluğunuz sebebi ile bedeninizin sinyal vermesi ile karşılaşmışsınızdır. Bu durumda yemek yemeğe yönelmek ise kilo alımını artırırken susuzluğunda ilerlemesine sebep olabilir.

Günde Ne Kadar Su Tüketilmeli?

Günlük su tüketim miktarı her ne kadar iki buçuk üç litre olarak söylenmekte olsa da birçok kişi günde bir litre dahi su içmeyebiliyor. Yaz aylarında daha fazla su tüketimi olurken bu oran kış aylarında bir hayli düşer. Bu sebep ile su tüketimi için belirlediğiniz bir şişeye yer açmanız ve su tüketiminizi düzenli olarak takip etmeniz önerilir. Böylece suyu yeterli miktarda aldığınızdan da emin olabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir