Sağlıklı Uyuyun Kanserden Uzak Kalın

Sağlık, her şeyden önce gelir. İlk etapta klişe bir ifade olarak kabul edebilirsiniz bu söylemi ancak belki de günümüzün en net ve en doğru ifadesidir. Kabul edilen ve nesnel olarak herkesin üzerinde mutabakata varmış olduğu bir söylemdir. Sağlığı müdafaa etmek için, kişisel olarak kişinin gayret etmesi gerekir.

uyku
uyku

 

Uyku Düzenine Dikkat

Bu gayretler arasında, uyku da yer alır. Evet, yanlış duymadınız, uyku son derece önemli bir sağlık faaliyetidir. Öyle ki sağlıklı uyku, kansere karşı sizi koruma altına bile alabilir. Kanser hücrelerinin büyük bölümü, uyku esnasında öldürülüyor. Düzenli bir uyku düzenine sahip iseniz, kanser sizin için kabul olmaktan çıkabilir.

uyku düzeni
uyku düzeni

Stres, gerginlik had safhada olabilir, iş hayatı sizi çok zorluyor olabilir bununla mücadelede kendinize pozisyon hazırlamalısınız. Hazırlayacağınız pozisyon, bu hastalıklara yakalanma riskinizi minimize edecektir. Her gün aynı saatte uyuyamıyor olabilirsiniz ancak bunun yapamadığınız için kabullenme içerisine girmeyin, bilakis üstüne gidin ve mücadele edin. Mücadele ederek, uyku düzeninizi kurun ve sağlıklı bir hayata da kavuşmuş olun.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir