Sağlıklı Beslendiğinize Emin misiniz?

Diyet, beslenme, sağlıklı yaşam derken formda kalmak ve form tutmak gittikçe daha zor bir hal alıyor. Özellikle son yıllarda fast food alışkanlıklarının hızla yayılması ile birlikte sadece yetişkinler değil, gelecek nesil de obezitenin eşiğinde ilerliyor. Tabi bu noktada görevin büyüğü aileye düşüyor ve kendilerinden başlamak üzere çocuklarına da sağlıklı beslenme alışkanlıklarını edindirmeleri gerekiyor.

sağlıklı beslenme
sağlıklı beslenme

Karbonhidrat ve Proteini Aynı Anda Tüketmemelisiniz

Sağlıklı beslenme demek, günün her saati her öğünde sebze tüketmek demek değildir. Elbette köfte de, tavuk da ya da istediğiniz herhangi başka bir yiyeceği de yiyebilirsiniz. Önemli olan nasıl pişirildikleri ve yanlarında hangi besin grupları ile tüketildiğidir. Örneğin, beslenme uzmanlarının yıllardır söylediği bir gerçek var ki, o da köfteyi ve pirinç pilavını aynı anda tüketmemeniz gerektiğidir.

köfte
köfte

Aslında burada asıl anlatılmak istenen protein ve karbonhidratın yan yana gelmemesi gerektiğidir. Bu şekilde olduğunda zararlı bir hal aldığı ve yağa dönüştüğünden dolayı nasıl tükettiğinize özen göstermelisiniz. Bu tarz küçük ayrıntılara dikkat ederseniz, sağlığınızı riske atmamış olursunuz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir