Sağlam Bir Uyku Uyumanın Yolları

Günümüzde pek çok insan iyi uyku uyuyamamaktan yana şikayetçidir. Gece boyu sağa sola dönüp bir türlü uykuya dalamayan ve erkenden işe gitmek zorunda olan insanlar böylelikle yorgun düşüyor ve günlerini verimsiz bir şekilde geçirmiş oluyor. Bu da bir yerden sonra sağlığı bozuyor. Çünkü sağlıklı yaşamın en temel adımlarından biri de kaliteli bir uykudan geçiyor. Peki kaliteli bir uyku nasıl sağlanır?

uyku düzeni
uyku düzeni

Beslenmenize Dikkat Edin

Hayatın her alanında yer alan beslenme uykunuzu da etkileyen bir durumdur. Bu yüzden iyi bir uyku uyumak esasen beslenmekten de geçiyor. Uyumaya çalışırken engel olmaması adına yemeğinizi en az yatış saatinizden 3 saat önce yemeniz de yarar var. Böylelikle sizi uyku durumunda mideniz rahatsız etmeyecektir. Bunun dışında uyku kalitesini bozan aşırı yağlı yiyeceklerden, kızartmalardan ve baharatlı besinlerden de uzak durun.

kaliteli uyku
kaliteli uyku

Uykunuzun geldiği an yatağınıza girin. Üzerinizde hiç uyku yoksa yatakta kitap okuyabilirsiniz. Ayrıca yaşınız kaç olursa olsun yatmadan önce bir bardak süt içmekte sizi hem sağlıklı yaşam açısından hem de uyku kalitesi açısından olumlu etkileyecektir. Hava akımına izin verdiğinden dolayı yatak nevresimleriniz pamuktan olabilir. Bu yararlı olacaktır. Ayrıca yine tercihe dayalı olarak yatmadan 1 saat kadar önce duşta alabilirsiniz. Özellikle yaşlılar rahat bir yatakta yatmalı. Bu yüzden yastık ve yataklar yumuşak modellerden seçilmelidir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir