Nora İsminin Anlamı Nedir?

Çocuk sahibi olacaklarını öğrenen anne ve babalar daha bebeklerinin cinsiyetini öğrenmeden çocuklarına hangi ismi koyacakları düşünür ve heyecanlanır. Konulacak bu isimler için araştırmalar yapılır, Kur’an’da geçip geçmediğine ya da caiz olup olmadığına bakılır. Çocuklara isim koyarken anlamı da oldukça önemlidir. Nora isminin anlamı nedir? Ve Nora ismine dair merak edilenleri inceleyelim.

Nora isminin pek çok anlamı vardır. Nora, Tanrı ışıktır ve şerefli, onurlu, namuslu kişi anlamlarına gelen bir isimdir.

Nora ismi Kur’an’da yer almamaktadır. Çocuklara isim konulacağı zaman tek bir yerden anlamına bakılmamalıdır. Farklı yerlerde isme dair başka anlamlar yer alabilir. Nora ismi İngilizce kökenli olup,  Nora isminin TDK’deki anlamı yer almamaktadır.

Nora ismi Türkiye’de hiçbir kız bebeğe konulmamıştır.  Kız bebeklere konulan isimler arasında Nora ismi Türkiye’de 26908. sıradadır. Nora isminin kız bebeklere konulma sayısı ise bir yıl içerisinde hiç artış göstermemiştir.

Bebeklere konulan her ismin bir anlamı ve bu isimlerin kişilik analizi bulunur. Nora isminin kişilik analizi ise; ince fikirli olurlar. Zarif ve düşüncelidirler. Sosyal yaşantıları ön plandadır ve arkadaş canlısı olurlar. Manevi duygular onlar için oldukça fazla önemlidir. Eleştiri yapmaktan ya da kendilerine eleştiri yapılmasından hiç hoşlanmazlar. Gezmeyi ve eğlenmeyi çok severler.

Nora isminin kader sayısı 2’dir. Kader sayısının 2 olmasının anlamı ise; insanların içini görebilecek nitelikte sezgiye sahip olurlar. Çok sabırlı insanlardır. Sosyal hayata önem verirler. İletişim becerileri yüksektir. Hayatlarında denge kurmayı bilirler. İyilik yapmayı severler. Nora isminin rengi ise gridir.

Nora isminin numerolojisi ise; N: on yedi, O: on sekiz, R: yirmi bir, A: bir şeklinde yapılabilir ve toplamı da 57 eder. Bu rakamları da toplarsak 12 yapar. 12 sayısının numerolojik anlamı ilham ve başarının sembolüdür. Ayrıca bağımsız olmayı da simgeler.

Nora isminin olumlu yönleri; sessiz ve sakin yapılıdırlar. Romantizme önem verirler ve karşısındaki insanı çok değerli hissettirirler. Yaratıcı fikirlere sahip olurlar. Şefkatli ve hassas olurlar. Fedakâr, empati yeteneği yüksek ve hayalperest olurlar.

Nora isminin olumsuz yönleri ise; onları öngörmek mümkün değildir. ansızın karar değiştirebilirler. Genellikle marjinal olurlar. Sabit fikirlidirler.

Nora ismine sahip olanların genel olarak fiziksel özelliği ise; saçları gür ve dalgalı, büyük ve yuvarlak gözler, açık alın, kalın dudaklı, gamzeli, köşeli yüz hattı ve kemerli buruna sahip olurlar.

Her ismin kişilik analizi yapılabildiği gibi harf analizi de yapılmaktadır. Bunun sebebi her harfin bir gezegenle bağlantısı olduğu ve bu gezegenlerin kişinin karakter özelliğinde etkisi olmasıdır. Nora isminin harf analizi; N: sağduyulu kişilikleri vardır, O: gizliliğe önem veren, R: tereddütlü ve kuşkucu yapı, A: atılgan ve enerjik yapılı olurlar şeklinde yorumlanabilir.

Bebeklere isim konulurken konulacak isme yakın ve benzer nitelikte isimler de araştırılmaktadır. Bunu özellikle kardeşlerde görmemiz mümkündür. Nora ismine benzer isimler erkek bebekler için; Rıza ve Reha isimleri bulunur. Kız bebekler için; Noga, Amora, Enora, Liora ve Pora isimleri tercih edilebilir.

İsim konulacağı zaman anlamına, kişilik ve harf analizine dikkat edildiği gibi bu ismin konulmasının caiz olup olmadığına da bakmak gerekmektedir. Nora ismi caiz mi? Sorusuna Nora isminin kız bebeklere konulmasında herhangi bir sakınca olmadığını söyleyebiliriz.

Bebeklere koyulacak isimler araştırılırken bazı ünlü kişilerden de referans alınır. Nora ismine sahip olan ünlüler bulunmaz. Ayrıca Nora isminde dizi ya da film karakteri de yer almaz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir