Montignac ve Taş Devri Diyet Uygulamaları

Montignac diyeti yağsız yoğurt öneren bir diyet uygulamasıdır. Bununla birlikte ekmek tüketimine de müdahale eder, beyaz ekmek yemeyi kesinlikle yasaklar ve esmer, buğday ya da kepek ekmeklerini de yalnızca kahvaltıda tüketmeye izin verir.

diyet
diyet

Bu diyetin amacı aslında kilo vermek değildir. Bireylere bir beslenme alışkanlığı kazandırıp beslenmeyi bir düzene oturtmayı ve yaşam tarzı haline getirmeyi amaçlar. Bu nedenle kısa süreli diyet uygulaması arayanlar ve yalnızca kilo vermeyi amaçlayanlar için uygun bir diyet uygulaması olduğu söylenemez. Bu doğrultuda bireylere meyve tüketimini alışkanlık haline getirmeyi göz önünde bulundurarak meyveleri yemekten sonra değil kahvaltıdan önce tüketmeyi önerir.

Diyet içeriğinde şekerli olan yiyeceklerden uzak durmak, az yağlı ve protein değeri yüksek yiyecekleri ağırlıkta tüketmek ön planda.

diyet yapmak
diyet yapmak

Taş Devri Diyeti

Montignac diyetine yakın bir uygulamayı içererek yağlı yiyeceklerden uzak durmayı önerir. Yağsız süt ve peynir tüketimi ön plandadır. Bu uygulamada kahvaltı menüsü bir dilim ekmek ve bir yumurtadan oluşur. Ancak akşam yemeğinde fazla yemektense kahvaltıda doyana kadar yemeyi ve akşamları en az miktarda yemeyi önerir. Üç beyazdan uzak durulması gerekir ve yiyecekleri kızarmak ya da farklı şekillerde pişirmekten çok olabildiğince doğala en yakın haliyle tüketmeyi ön planda tutar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir