Migreni Tetikleyen Şeyler

Migren birçok kişinin çektiği önemli baş ağrılarından bir tanesidir. Hem kadınlarda hem de erkeklerde sıklıkla görülen migren, kişinin yaşam kalitesini olumsuz etkiliyor. Çok şiddetli baş ağrısı olarak tanımlanan nörolojik bir hastalıktır. Peki migreni tetikleyen şeyler nelerdir? İşte bu yazımızda siz değerli okuyucularımız için eğer migren sahibi iseniz nelerden uzak durmanız gerektiğini anlatmak istedik.

migreni tetikleyen şeyler
migreni tetikleyen şeyler

Migrenden Uzak Durmanın Yolları

Kadınlarda daha çok görülen migreni neler tetikler? Migreni tetikleyen besinler olgunlaşmış peynirlerdir. Alkollü içecekler, sucuk, salam, hazır et ve tavuk suyu tabletleri, bazı deniz ürünleri, konserve yiyecekler, baharatlı yiyecekler, çay, kahve gibi kafeinli içecekler, çikolata, kuru meyve içeren ekmekler ve benzeri. Migrenden korunmak için size önerimiz mümkün olduğunca yüksek sesli ve ışıklı alanlardan uzak durmanız olacak. Ayrıca çok fazla aç kalmamalı, günde en az 2 litre sıvı tüketmeniz gerekir.

migren
migren

Yine uyku saatlerini düzenli olmalı. Günde en az 7 ile 8 saat arası uymamız gerekir. Mümkün olduğunca kafeinden sakınmamızı öneriyoruz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir