Lens Kullanımında Bunlara Dikkat Edin

Göz sağlığı önem verilmeyecek bir şey değildir. Sağlık kavramının alanları arasında en hassas ve önemli bölümlerden biridir. Bu yüzden gözlerimizi iyi korumalıyız. Maalesef günümüzde çeşitli sıkıntılardan dolayı göz bozulması olayı eskiye nazaran epey bir arttı. Çünkü bilgisayar, televizyon ve benzeri cihazlar karşısında insanlar saatlerini geçiriyor.

lens
lens

Bu teknolojik cihazların karşısında geçirilen vakit gözlerinizi bozuyor. Hayatınızı da alt üst ediyor. Çünkü göz gerçekten çok önemli. Her insan dünyanın güzelliklerini sapasağlam gözleriyle görebilmek, keşfedebilmek ister. Fakat gözün bozulması da dünyanın sonu değildir. Gözlük takmak ve lens kullanmak gibi seçeneklerde mevcuttur. Her ikisini de doktor müsaadesiyle kullanmanız gerekiyor.

lens nedir
lens nedir

Lens Kullanımı

Doktorunuzla lens kullanmaya karar verdiyseniz hijyen kurallarına dikkat etmeniz gerek. Düzeltmek yerine göz sağlığınızı hepten bozmayın. Lensinizi gece uyumadan önce muhakkak çıkarın, sakın onunla uyumayın. Deniz, havuz veya duşa girerken lensinizi gözünüzden çıkarmayı unutmayın. Aylık 30 günden, günlükte 24 saatten fazla kullanmayın. Bunlara dikkat ettiğiniz sürece gözlerinizde problem yaşamazsınız.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir