Trafik Denetleme Sistemi Nedir?

Teknolojinin olumlu etkilerinden biri de Emniyet güçleri üzerine oldu diyebiliriz. Bugün birçok noktada emniyet güçlerinin gerçekleştirmesi gereken işlemleri hayata geçirebilen sistemlerle karşılaşıyoruz. Bunlardan biri de trafik denetleme sistemi oldu. Tabi ki emniyet mensubu kılığında bir robot kavşak ortasına dikilip denetim yapmıyor. Araçların plakalarından kırmızı ışık ihlali yapıp yapmadıkları, hız sınırını aşıp aşmadıkları ve bunun gibi daha birçok unsur kayıt edilirken, alınan veriler merkeze iletiliyor ve bu sayede işlenen hiçbir trafik suçu da cezasız kalmıyor.

Emniyet güçleri trafik kurallarını uygun sürüş gerçekleştirmeyenleri tespit ederek, denetimler yaparak cezai işlem gerçekleştirse de, onların her an her noktada bulunması mümkün değil. Bir nevi Emniyet güçlerinin gözü kulağı haline gelen trafik denetleme sistemleri sayesinde artık hiçbir trafik suçu gözden kaçmıyor. Emniyetten biri olmasa bile 7 gün 24 saat boyunca kesintisiz kayıt altında olan bu sistemler kısa süre içerisinde ceza işleyen araçların plakalarını tespit ediyor ve merkeze gönderiyor. Trafik kurallarına uymama konusunda iyi bir caydırıcı görevi üstelenen denetleme sistemleri sayesinde trafik kazası oranlarında da azalma gözlemlendiği biliniyor.

denetleme sistemleri
denetleme sistemleri

 

Trafik Polisi Değil, Denetleme Sistemi!

Trafik kazalarının sürekli olarak artmasında en etkili neden tabi ki kuralların hiçe sayılıyor olması. Bugün ehliyet sahibi olan birçok kişi kuralları, hangi levhanın hangi anlam ifade ettiğini bile bilmezken, emniyet güçlerinin her bir hatayı fark etmesi de mümkün olmuyor. Bulunduğu her yerde trafik polisi görevini üstlenen akıllı kavşak sistemleri ise özellikle bölgeye giriş çıkış noktası olan alanlarda yapılan hiçbir hayatı affetmiyor. Trafik polisi bulunmadığı için trafik kurallarını çiğneme hakkına sahip olduğunu düşünen sürücüler için kötü bir şaka olan bu sistemler istenilen düzenli ve saygılı trafiğin sağlanabilmesine yardımcı olacaktır.

Kazaların birçoğunda neden kırmızı ışıkta geçmek oluyor. Kırmızı ışığın ne anlama geldiğini bilseler bile birçok kişinin anlamına önem vermeden istediği gibi geçiş hakkında sahip olduğunu düşündüğünü biliyoruz.

trafik denetleme
trafik denetleme

Bu duruma engel olmak için her trafik lambasının başında bir emniyet yetkilisi koyamayacağımıza göre, kırmızı ışık ihlal tespit sistemi doğru bir seçim olacaktır. Trafik denetleme sistemine entegre olarak çalışan kırmızı ışık ihlali tespit sistemi sayesinde hangi araçların kırmızı ışıkta geçtiği otomatik olarak kayıt altına alınıyor.

Kazalara sebebiyet veren bir diğer unsur da aşırı hızdır. Bulunulan bölgenin hız limitine uyumluluk göstermeyen sürücülerin kazaya sebebiyet vermesini engellemenin en iyi yolu caydırıcı cezalardır. Hız ihlal tespit sistemleri sayesinde hız sınırını aşan araçların plakası okunur ve ne kadar yüksek hızda olursa olsun tam okuma gerçekleşerek merkeze bildirilir. Bu sayede hız limiti aşımı cezasız kalmaz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir