Sosyal Fobi Belirtileri

Toplum içinde kendini ifade etmeye karşı aşırı derecede kaygısı olan kişiler daha çok yalnız kalmak isterler ve bunu takiben içine kapanık, izole bir hayat yaşarlar. İlerleyen sürelerde kişi evden çıkmayı bile istemez. Bu durumdaki bir kişinin diğer insanlardan uzak durması ve iletişimden kaçınması en temel sosyal fobi belirtileri olarak biliniyor.

sosyal fobi
sosyal fobi

Çekingenlik ve sosyal fobiyi birbirine karıştırmamak gerekiyor. Çekingen bir tutum içinde olan birey toplum içinde bulunmaktan ve kendini ifade etmekten endişe duymaz.

fobi
fobi

Sosyal fobisi olan biri ise toplum içinde bulunmaktan hoşlanmaz ve kendini rahatsız edecek şekilde negatif bir baskı altında hisseder. Sosyal fobisi olan bireyde kaçınma davranışları olur ve fobinin fiziksel belirtileri vardır.

Sosyal Fobi Tedavisi

Günlük hayatı olumsuz bir şekilde etkileyen sosyal fobinin tedavisi için kişinin öncelilkle durumunu kabul etmesi büyük rol oynuyor. Sosyal fobisi olanlar ilaç tedavisi veya psikoterapi yöntemleriyle tedavi edilebiliyorlar. Psikoterapide planlı olarak farklı uygulamalarla süreç ilerlilyor. Tedavilerde grup terapisi veya aile terapisi uygulanabiliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir