Sınır İhlali Tespitinde Etkili Çözümler

Güvenlik teknolojisinde bugün gelinen noktada oldukça başarılı olduğumuzu söyleyebiliriz. Gerçekleşen yeni gelişmeler her geçen gün güvenlik alanında özel çözümlere imza atılmasını sağlarken, güvenlik teknolojileri alanında uzman olarak nitelendirilen Ekin Technology özel çözümleri ile dikkat çekiyor. Birçok farklı güvenlik ve denetim çözümüne imza atarken, son olarak çalışmalarının arasında sınır ihlal tespit sistemine de yer verdikleri dikkatlerden kaçmadı.

sınır ihlali tespit
sınır ihlali tespit

Sınır İhlal Tespit Sistemi Nedir?

Sınır ihlal tespit sistemi adından da anlaşılacağı üzere özel olarak belirlenmiş alanlarda sınır ihlallerinin yapılmasını engellemek için hazırlanmış bir altyapıya sahiptir. Bulunulan ortamda sınır ihlalinin olup olmadığını en iyi şekilde anlama yollarından biri olan bu sistem hem doğru hem de gerçek zamanlı sonuçlar sunduğu için kişilerin sınırlarını ihlal eden durumlardan kolaylıkla haberdar olmasını sağlar. Girilmesi yasak olarak kabul edilen bölgelere izinsiz giriş yapılmasını engellemek için de kullanılabilecek bir sistem olan sınır ihlali tespit sisteminde kullanılan akıllı teknoloji bugün güvenlik teknolojileri alanında gelinen en son noktayı da bizlere gösteriyor diyebiliriz.

Sınır ihlali tespit sisteminde hangi durumların sınır ihlali olarak sayılabileceğini gösteren parametreler vardır. Önceden belirlenen bu parametrelerden biri meydana geldiğinde uygulama bildirim vermeye başlar. Sistemde sınır olarak belirlenen alandan geçiş noktası, geçiş zamanı, geçiş yönü ve sayısı gibi, buna benzer detaylı bilgiler kayıt altına alınır. Sınır ihlalinin engellemek için kullanılabilecek olan sınır ihlal tespit sistemleri; yüz tanıma sistemi, plaka okuma sistemlerini gibi çeşitli güvenlik çözümleri ile birlikte kullanıldığında daha iyi sonuçlar alma olanağı da sunacaktır.

sınır ihlali sistemleri
sınır ihlali sistemleri

Sınır İhlal Tespit Sistemleri Hangi Durumlarda Kullanılır?

Kişi ya da kurumların özel alanları onlar için diğer unsurlarla sınır olarak kabul edilebilir. Her ne kadar sınır kelimesi bizlere direk olarak komşularımızla olan ülke sınırlarımızı hatırlatıyor olsa da, burada bahsi geçen sistemde koruma altına almak istediğimiz alan bizim sınırımızdır ve bu sınırın ihlal edilmesini istemiyorsak sınır ihlal tespit sistemlerinden yardım alabiliriz.

Güvenliğin üst düzeyde tutulması gereken askeri bölgeler, karakollar, devlet kurumları ve bunun gibi koruma altına alınması gereken alanlarda sınır ihlal tespit sistemi kullanılabilir. Herkesin giriş yapmasının mümkün olmadığı bu alanlarda güvenliği artırmak için sınır ihlalini engellemek gerekir, tabi bu konuda özel güvenlik çözümlerinin kullanılması güvenlik güçlerinin işlerini kolaylaştıracaktır. Bölgenin sınır olarak kabul edilen alanlarından içeri izinsiz girişin ya da diğer türlü işlemler gerçekleştirilişin engellenmesi için kullanılan bu çözümler yüz tanıma sistemi ile birlikte kullanıldığında sınır ihlalinde bulunan kişilerin kolaylıkla tespit edilmesini sağlar. Yüz tanıma sistemi kişilerin yüzünü otomatik olarak analiz eder ve veritabanına gönderir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir