Kaliteli Uyku İçin Neler Yapılır?

Uyku insanın yaşamında önemli etkiye sahipptir. Organların dinlenmesi ve bedenin sağlıklı olması için gereklidir. Kaliteli uykunun özellikleri çok farklıdır.İyi bir uyku için birçok uygulama gerekir.

kaliteli uyku
kaliteli uyku

 

Yoğun iş temposunda bulunanlar özellikle masa başında sık duranların uyku sorunları görülür. İşten geldiğiniz zaman ılık duş almanız bedeni rahatlatır ve sizi uykuya yönlendirir.

Uyku Düzeni Nasıl Sağlanır?

İlk olarak yatağın konforlu ve sağlıklı olması önemli. Yatak boyu her zaman kişiye uyumlu olmalı. Nefes sorunları yaşayanlar özellikle çift yastık kullanmayı tercih etmeli. Vücudunuzda ağrılar varsa mutlaka belirli yerlere yastık koymalısınız.

uyku
uyku

Uyuduğunuz ortam her zaman ferah olmalı. Kalabalık ve göz ağrıtan eşyalar özellikle uykunuzu tam alamamanızı sağlar. Hafif müzikler ve özellikle göz yormayan filmler de uykunuzu iyi almanızı sağlar. Üzerinize terletmeyen ve sıkı olmayan giysiler giymelisiniz. Pamuklu eşofmanlar iyi gelir. Kitap okumanız ve hafif loş ışık uyku düzeni sağlar. Gece ağır yemek yemekten kaçınmalısınız. Düzenli uyku ile hücreleriniz yenilenir ve sağlıklı olursunuz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir