Evlerde Sera Kurulumu

Mülk sahibi olma isteği ile birçok insan apartman dairelerinde yaşıyorlar. Sadece mülk sahibi olmak değil aynı zamanda kiracı olarak da birçok kişi bu topraktan uzak mekânlarda ömür sürüyorlar. Emek ve ektiğini biçmek insanoğlunun doğasına vardır. Bu sebep ile evlerin devası apartman katlarında da sera kulumu yapılabiliyor ve insanlar burada kendi emekleri ile ürettikleri ürünleri büyük bir keyif ile tüketiyorlar.

cam sera
cam sera

Sera Kurulumu için Ne Gerekir?

Evde sera kulumu için öncelikle gerekli olan bilgi evin neresinin ne kadar süre güneş aldığını bilmektir. En az 6 saat güneş alan bir yer oldukça ideal olandır. Evinizin en güneş alan odasında büyük bir zevk ile bitki yetiştirebilirsiniz. Evde sera uygulamasında seçim mutlak cam olması gerekir. Cam sera ve cam raflara sahip olan sera ile istediğiniz ürünü yetiştirebilirsiniz.

sera
sera

Eğer cephesi uygun olan bir balkonunuz var ise işiniz daha da kolaylaşır. Küçük de olsa güney cephesine bakan ya da günün 5 ya da 6 saati güneş alan bir balkon sera kurulumu için son derece uygundur. Balkonda sera kurulumu için plastik, naylon ya da cam tercih edilebilir. Balkon sera uygulamasında dikkat edilmesi gereken en önemli detay ise sera üst kısmının açılır kapanır olmasıdır. Bu sayede havalandırma işlemi rahatlıkla yapılıp aşırı terleme ve buharlaşmanın da önüne geçilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir