Cunda Adası

Herkesin kendince bir tatil anlayışı var. Kimileri kültür turizminden, kimilerimiz yemek turizminden, kimilerimiz dağ ve kamp tatillerinden, kimileri ise deniz, plaj tatillerinden oluşuyor.

Biz bu yıl hepsini biraz kapsayan bir Cunda adası tatili planladık. Biz Cunda diyoruz ama Cunda diye bilinen yer Ayvalık kentinin Alibeyköy Mahallesi ve burada yaşayanlar Alibeyköy diyorlar ama ne isim verilirse verilsin burası gerçek bir ada. Yer gök deniz.

Cunda adası
Cunda adası

Ne Yapılır?

Bizim yolumuz uzun bir yolculuktu yaklaşık 15 saatlik bir yolculuktan sonra adaya ulaştık. Ama ulaştığımıza değdik, öylesi renkli, öylesi yaşayan bir kent ki, bırakın bu cümbüşe yüreğiniz nereye isterse gitsin.

Cunda da yapılacak çok fazla şey var, biz bunlardan bazılarını burada açıklamaya çalışacağız ama yetmeyecek farkındayız.

Öncelikle bizim gibi uzun bir yoldan geldiyseniz mutlaka Cunda merkezde yer alan Taş Kahve’de ufak bir mola vermeli ve bölgenin meşhur damla sakızlı kurabiyesini ve dibek kahvesini denemelisiniz.

Bunun yanında Rahmi Koç müzesi ve eski değirmen olan kütüphane gidilmesi gereken yerler arasında. Her iki yerde Koç Vakfına ait ve eski binaları restore ederek, harika alanlara dönüştürmüşler.

Cunda bahçe
Cunda bahçe

Gelelim yemek olaylarına Girit mutfağının kendine özgü yemekleri mutlaka denenmeli. Zeytinyağlı yemekler, bölgeye özgü hamsiden bile küçük papalina balığı mutlaka denenmesi gereken lezzetler arasında.

Bölgeye gelmişken mutlaka kent meydanındaki çarşılarda gezilmeli, son derece özgün ve özel şeyler var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir