Kış Aylarında Saç Bakımı

Kış ayları herkes için zordur. Kışın soğuğu, karı, tipisi yaşamı olumsuz etkiler. Nitekim cildimiz ve saçlarımızda bundan nasibini alır.  O yüzden kış aylarında saç bakımı için ayrıca yapılabilecek olan şeyler vardır.

Gelin bunlar neler bir bakalım:

Kış
Kış

Kim Korkar Tipiden Kardan

Kışın sokağa çıkarken mutlaka saçlarımızın kar, tipi, yağmur gibi tüm olumsuz hava koşullarından etkilenmemesi için maksimum önemi göstermeli, saçlarımızı bere, şapka, şal gibi şeyler ile örtmeliyiz. Ancak bunları kullanırken de çok aşırı saçı kapatmamalı ve hava almasına izin vermeliyiz. Aksi halde saç yine zarar görecektir.

Saç Bakımı
Saç Bakımı

Aşırı soğuk havalarda saçlar daha kırılgan olduğu için, saç bakımı ihmal edilmemeli ve bu dönemlerde bir güzellik merkezine giderek, saçlara bakım yaptırılmalı. Ama asla evde kulaktan duyma yöntemler ile saçlara bakım uygulanmamalı.

Kış Mevsimi
Kış Mevsimi

Mümkün olduğunca ve gerekmedikçe bu tür havalarda dışarı çıkılmamalı.  Hava çok soğuk diye banyonun sıcak olması gerekmez. Saçlar aşırı sıcak sudan olumsuz etkilenir. İdeal olanı yine ılık su ile saçları yıkamaktır. Şampuan alırken de her dönem olduğu gibi bu dönemde de keratin içeriği olanlar tercih edilmelidir. Çünkü keratin saç yapıcı madde içerir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir