Kardeş Kıskançlığı Nedir?

Kıskançlık, sahiplenilen ve sevilen bir kişinin başka insanlara ilgi gösterdiği yanılgısına kapılarak olumsuz davranışlar sergilenmesi halidir. Her yaştan insan üzerinde görülebilen kıskançlık duygusu, çocuklar söz konusu olduğu zaman daha ileri seviyede yaşanır.

Çocukları derinden etkileyen bu kıskançlık duygusuna ebeveynler müdahale etmediği takdirde engellenemez bir hal halini alarak ciddi psikolojik sorunlar yaşanmasına sebep olabilir. Kıskançlık kardeş kıskançlığı halini aldığı zaman aileler arasında ciddi sorunlar yaşanmasına da neden olur.

Kardeş Kıskançlığı Nedir
Kardeş Kıskançlığı Nedir

Nasıl Önlenebilir?

Ebeveynler olarak yapmanız gereken, çocuklarınızın aralarında yaşadığı bu kardeş kıskançlığı sorununa suçlayıcı ve aşırı agresif tavırlar ile yaklaşmamanızdır. Çocukların farkındalık duyguları o yaşlarda tam olarak gelişmediği için yaptıkları davranışın olgun bir hareket olup olmadığının farkına varamayabilirler.

Kardeş Kıskançlığı
Kardeş Kıskançlığı

Aşırı baskı ve tepki ile çocuğunuza kıskançlık hareketinden dolayı uygulayacağız tavrınızdan dolayı önlenemez bir kıskançlık duygusuna yol açabilir ve çocuğunuzun hayatı boyunca kıskanç bir yapıya sahip olmasına yol açabilirsiniz. Bu sebeple çocuğunuz ile onun bakış açısından bakmayı öğrenerek konuşmaya başlayın ve yaptığı hareketin yanlış olduğunu uygun bir dil ile ona belirtin.

Kendi başınıza halledemeyeceğiniz bir kıskançlık durumu yaşandığını düşünüyorsanız http://pakuapsikoloji.com/ sitesinden de ulaşabileceğiniz profesyonel ekipten de bu konu hakkında yardım alabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir