Halı Üstündeki Lekeler Nasıl Çıkar

Ev hayatında kullanılan eşyaların en başında halı gelir. Halı bir evin olmazsa olmazıdır. Piyasa da makine ve dokuma olmak üzere iki tür halı vardır. Halı üzerine çeşitli nedenlerden kaynaklı olarak birçok şeyin dökülmesi ve halının kirlenmesi söz konusudur. Halı üzerine genellikle dikkatsizlik ve çocuklardan kaynaklı olarak çay dökülür. Halıya dökülen çayın temizlenmesi ise bazı kadınlar için son derece zahmetlidir.

halı
halı

Halı üzerine dökülen çay lekelerinde şekersiz lekesini temizlemek kolaydır. Ancak şekerli çay lekesi ise oldukça güç temizlenir.  Özellikle emiş gücü yüksek olan halılarda ise halıyı temizlemek daha da güçleşir.  Halıya dökülen şekerli çayda öncelikli olarak yere döküldüğünde havlu kağıt basarak çayın halı içine işlemesini engelleyin. Şekerli çay lekesi halı üzerinde kendini ilk başta gösteren bir leke değildir.

Şekerli Çay Lekelerine Dikkat

Halı üzerindeki etkisi sonradan gösteren bu leke için hızlı davranmak ve çayın dökülen kısmını halıya işlemeden bez ve havlu ile silmek kalması muhtemel olan izi engelleyebilir. Halıya dökülen şekerli çay lekesini kesinlikle silmeyin. Aksi halde şekerli çay lekesi halının diğer yerlerine de bulaşabilir.

leke
leke

Döküldüğünde üzerine bastırarak çay lekesinin  emilimini sağlayan yeter. Halı üzerine dökülen şekerli diğer sıvılarda da aynı işlemi yapın. Şekerli çay dökülmesi nedeniyle halı üzerinde oluşan lekenin çıkarılması için halınızı kaliteli kurumsal bir halı temizleme işletmesine göndermelisiniz. İzmir Halı Yıkama bu konuda oldukça profesyonel iş çıkarmaktadır. Burada yapılacak işlemler, halınızın lekeden kurtulmasını sağlayacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir