Güneş Lekelerinden Kurtulmanın Doğal Yolları

Bazı kadınlar vardır ki onlar yaz aylarının hiçbir şekilde gelmesini istemezler. Nedeni ise ciltlerinin güneşe karşı olan alerjisidir. Cildi güneş karlı alerjisi olan kadınların ciltleri yaz döneminde benek benek olarak kızarır. Bunun neticesinde de koyu renkler oluşmaya başlar. Güneş lekeleri sadece kadınlarda değil erkeklerde de görülen bir cilt sorunudur. Ancak kadınlarda bu sorun erkeklere göre daha yaygındır.

güneş lekeleri
güneş lekeleri

Birçok kadın güneş lekelerinin önüne geçmek için çeşitli kremler kullansa da birçok zaman bu kremler soruna çare olamamaktadır. Güneş lekelerinden kurtulmak isteyen kadınların evlerinde bulunan basit yöntemlerle güneş lekelerinden kurtulmaları mümkündür. Buna göre öncelikli olarak limon kullanmak güneşin neden olduğu lekelerden kurtulmanızı sağlar.

Güneş Lekelerinden Kurtulmak için Limon Kullanın

Taze bir dilim limonu güneş lekelerinize uygulayın ve üzerinizde bir süre kalsın. Temizleme sonrası yarattığı farkı göreceksiniz. Güneş lekelerinden kurtulmanın doğal yollarla yapılan bir diğer yolu da aleo vera özlü jeldir. Aloe vera kremlerini tahriş olan bölgeye günde iki defa uygulayın. Güneş nedeniyle ciltte oluşan lekelerden kurtulmanın diğer yolu da mucizevi özelliklere sahip olan yeşil çay’dır.

aloevera ve cilt lekeleri
aloevera ve cilt lekeleri

Yeşil çayı kaynamış suya atın ve çay demler gibi demleyin. Özünü suya verdikten sonra günde 2 defa lekeli olan bölgeye uygulayarak cildinizin bakımını gerçekleştirmiş olursunuz. Güneş lekelerinden kurtulmak için evde yapılacak bakım uygulamalarından bazıları ayran, kırmızı soğan, e vitamini, lazer, kimyasal peeling ve skinoren kremdir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir