Giyilebilir Teknolojiler Vücudumuza Nasıl Giriyor?

Değişik ve farklı maddeler ile birlikte esnek olanlar üzerine basılan elektronik devreler sizlere yepyeni, alışık olmadığınız bir dünyanın kapılarını ardına kadar açıyor. Basılı elektronikler, beden sağlığının kontrolünü, sesli komutlar ile istenilen her şeyi yapabilen aynı zamanda kendi enerjisini sağlayan sistemler oluşturuyor.

giyilebilir teknoloji
giyilebilir teknoloji

İş verimini arttıran bulut üstünde iş yapma, nanoteknoloji, SDN ve çok çekirdekli teknolojiler artık hayatımıza girmiştir. Bu teknolojiler yaşantımızı kolaylaştırdığı gibi aynı zamanda oldukça kolaylık sağlıyor. Bunların yanında gelecekte bizleri daha ne gibi yeni teknolojilerin beklediğini merak ettiğimizde ise uzmanlar giyilebilir teknolojilerden bahsediyor.

Enerji Sıkıntısı Yaşamayan Özel Buluşlar

Giyilebilir teknolojilerin gelişmesi için dünya çapında birden fazla kuruluş sonsuz çalışmalar yapmaktadır. Xerox’un uzun zamandır üstünde çalışma yaptığı basılabilir elektronik devreler, giyilebilir teknolojilerin ilerlemesine önemli anlamda katkı sağlayacak. Xerox, Silver Ink adı altında gerçekleştirdiği plastik tarzı esnek yüzey üstünde, yüzeyi eritmeden, gümüş alaşımı sayesinde elektronik devre basmayı başardı.

basılabilir elektronik devreler
basılabilir elektronik devreler

Elektronik devrelerin tekstil ürünleri, plastik, film gibi materyallerin üstüne basılabilmesi veya da yerleştirilmesi sayesinde bu tarz buluşların maliyetinin en aza indirilmesi sağlanacak. Aynı zamanda ise hayatımıza hızlı bir şekilde girmesini ve yerini almasını sağlayacak.

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir