Gebelikte Multivitamin Hapları

Gebelik sürecinde sağlıklı ve dengeli beslenme sağlandığında uzmanlar aşırı vitamin haplarının kullanılmasını önermez. Gebelik sırasında ek takviye olarak multivitamin haplarının alınması sadece vitamin eksikliği beslenmeleri sırasında önerilir. Dozları iyi ayarlanmalı ve mutlaka uzman doktorlara danışılmalıdır.

gebelikte ilaç kullanımı
gebelikte ilaç kullanımı

Gebelikte Alınacak Multivitamin Dozları

Gebe bayanların alması gereken vitamin haplarının dozları doktorlar tarafından ayarlanır. D vitamini alımı 400iü miktarından fazla olması önerilmez. C vitamini miktarı ise 70 mg olarak ayarlanmıştır. B6 vitamini alımı 3 mg olacaktır. Çinko ise 15 mg olarak belirtilmiştir. Demir mikraı alımı çok önemli olup en az 100 mg olması gerektiği uzmanlar tarafından belirtilir.

gebelikte multivitamin dozu

Multivitamin haplarının özellikle tok karnına alınması gereklidir. Besin miktarları içerisinde aldığınız vitaminler fazla ise bazı oranları düşürebilirsiniz. Kansızlık durumunda ise alınacak demir vitamini artırılır. Vitaminler özellikle annenin güçlenmesi için önerilir. Doktor tavsiyesi ile sizlere gerekli vitamin takviyesi yapılır. Bebek ve annenin sağlığı için mutlaka gebelik sürecinde her vitaminin vücuda alınması önemlidir. Bebeğin gelişimi ve annenin güçlü kalması için gerekli dozlarda vitaminler önerilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir