Gebelik Döneminde Sağlıklı Beslenebilmenin İpuçları

Gebelik döneminde anne adayları sık sık aşerebilirler. Bu durum ise beraberinde sağlıklı beslenmenin zorlaşmasına yol açabilir. Fakat doğru bir beslenme programı sayesinde hem kendi sağlığınızı hem de bebeğinizin sağlığını güven altına alabilirsiniz. Dengeli ve sağlıklı beslenme sağlıklı bir gebelik dönemi geçirmek için atmanız gereken ilk adımdır.

gebelikte beslenme önerisi
gebelikte beslenme önerisi

Anne adayları gebelik döneminde vitamin takviyelerine ihtiyaç duyabilirler. Bu yüzden dolayı demir ve kalsiyum içermekte olan gebeliğe özel olarak üretilmiş vitaminler ile ilgili doktorunuza başvurmanız ve ona danışmanız gerekebilir. Tahıl, kalsiyum içerikli gıdalar ve portakal suyu gibi gıdaları da muhakkak beslenme programınıza dahil edin.

Vitamin Desteği Alınmalı mı?

Folik asit, doğum öncesi ve gebeliğin ilk haftalarında beyin ve omurganın doğuma bağlı sıkıntılarını önleyebilmek adına son derece güçlü olacaktır. Doğurganlık çağı gelmiş olan bütün kadınlar günlük folik asit içerikli multivitaminleri almalıdır.

Doğal folik asit kaynakları arasında bulunan fasulye, yer fıstığı, portakal suyu, yeşil yaprağa sahip sebzeler, brokoli, mercimek ve bezelye gibi tahıl ürünlerini de bol bol tüketmeniz gerekebilir.

hamilelikte beslenme
hamilelikte beslenme

Gebelik döneminde biraz kilo almanız ise kaçınılmaz olacaktır. Aldığınız kiloları doğum sonrasında sağlıklı bir diyet programı ve egzersiz programı ile verebilirsiniz. Burada dikkat etmeniz gereken nokta aşırı kilo almamanız gerektiği olmalıdır. Bu noktada uzman doktorunuza sık sık kontrole gitmeli ve beslenme düzeniniz hakkında bilgi almanız gerekiyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir