Gazete Baskı Tırnak Nasıl Yapılır?

Son zamanların bakım ve güzellik trendlerinden biri haline gelen ‘’nail art’’, şuaralar en çok gazete baskı tırnak furyasıyla ön plana çıkıyor. Tırnaklarında bile farklılıklar yaparak stil sahibi olduğunu kanıtlayan bir çok kadının tercihi olan gazete baskı desenini tırnaklarda uygulamak ise oldukça kolay.

gazete baskılı tırnak
gazete baskılı tırnak

Tırnak Süsleme Sanatı Artık Çok Moda

Gazete baskı desenini son yıllarda birçok şeyin üzerinde görmek mümkün. Giysilerden, çantalara, aksesuarlara ve ev dekorasyon eşyalarına kadar pop art kültürünü yansıtan gazete desenler şimdi de nail art dünyasında oldukça gözde olmuş durumda.

Tırnaklarda gazete deseni uygulamak için çok uzun bir süreye veya pahalı ve çok sayıda malzemeye gerek yok. İhtiyacınız olan bir adet yazısı bol bir gazete sayfası, ılık su, açık renk bir oje, deodorant veya kolonya, aseton ve dilerseniz tırnak parlatıcısı.

oje
oje

İlk olarak tırnaklarınıza açık renkte bir oje sürün. Daha sonra kolonya veya deodorantla ojelerinizin üzerini ıslatın. Sürdüğünüz kolonya ya da deodorantın kurumasını beklemeden yazılı olan gazete kağıdı parçasını tırnaklarınızın üzerine iyice bastırın.  Yaklaşık 15 saniye boyunca bastırdıktan sonra tırnaklarınızın üzerinde artık yazı desenlerinin oluştuğunu görebilirsiniz. Eğer tırnaklarınızın kenarına oje ya da yazıların mürekkebi bulaştıysa aseton yardımıyla onları silebilirsiniz. Son olarak ie hem daha canlı hem de desenin daha kalıcı olmasını istiyorsanız en üste parlatıcı oje sürmelisiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir