Doğal Yöntemlerle Saç Rengini Açma

Saçlarının daha açık renk olmasını isteyen fakat saçlarını yıpratacağı için boyatmaktan kaçınan veya sürekli kuaföre gitmeye üşenen kadınlar, doğal yöntemlerle de saçlarının rengini zaman içerisinde kolaylıkla açabilir. Böylece saçlar daha sağlıklı yollarla renk değiştirirken, rengi açılan saçın diplerinden sürekli olarak koyu renkler kendini göstermez. İşte saç rengini açmak için uygulanabilecek doğal yöntemler:

Papatya ve Limonun Saçlar Üzerindeki Mucizesi

Mutlaka her kadın, çocukluğunda bu yöntemi bir kez olsun denemiştir. Özellikle yaz aylarında papatya suyuyla yıkanan saçlar, güneşin de etkisiyle gittikçe açılır ve doğal bir renk alır.

saç rengi açma
saç rengi açma

Aktardan alınacak kuru papatya, 2 su bardağına bir avuç dolusu kadar eklenir ve rengi sararana kadar kaynatılır. Kaynatırken dikkat edilmesi gereken ise, renginin turuncuya dönmeden ocaktan alınmasıdır. Daha sonra kaynayan papatya karışımı süzülür ve boş sprey şişesinin içerisinde doldurulur. Geriye kalan tek işlem ise, karışımın saçların her yerine sıkılaması ve bir saat bekledikten sonra saçı ılık suyla durulanmasıdır.

saç rengi açma
saç rengi açma

Limon da saçları açmak için oldukça etkili bir yöntemdir. Bir litre suya bir bardak limon suyu karıştırılarak yapılır. Daha sonra ise, bu karışım hafif nemlendirilmiş saçlara sıkılmalı ve 1-2 saatlik bir bekleme süresinden sonra saçlar ılık suyla durulanmalıdır. Limon, kurutucu etkiye sahip olduğu için isteğe göre saçlara, uygulama sonrasında nemlendirici maske yapılabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir