Diyet Yaparken Derinizin Sarkmaması için Yapmanız Gerekenler

Şok diyetleri uygularken spor yapmazsanız deriniz sarkabilir. Ani kilo alımı ve kilo kaybı nedeniyle cilt elastikiyetini kaybeder. Yaşlanma ve egzersiz yetersizliği sonucu cilt dokusu daha hızlı şekilde esnekliğini yitirir. Sarkık deriden kurtulmak için bazı püf noktaları bulunur. Sarkmış derinizle mücadele etmeniz için bazı adımlara dikkat etmelisiniz.

deri sarkması
deri sarkması

Sarkık Deriyle Nasıl Mücadele Edilir?

Kötü diyet cildin sarkmasına neden olur. Diyet sırasında yeterli sıvı tüketmezseniz cildiniz kurur. Hayat şartlarınızı düzenlemeli ve kasları güçlendiren gıdalara yönlenmelisiniz. Diyetinize iyi proteinleri eklemeyi unutmayın. Protein kaslarınızı güçlendirir. Hindi, yumurta, tavuk eti, badem ve somon balığında bol miktarda protein bulunur.

Elma kabuğunda bulunan vitaminler derinin sarkmasını engeller. Diyet yaparken elma yerseniz daha fazla kalori yakarsınız. Antioksidanlar ise sarkık deriyi onarır. C vitamini yüksek gıdaları bolca tüketmelisiniz. Derinizin sıkılığını korumak için C vitamini takviyesini düzenli almalısınız.

sarkma
sarkma

Hazır gıdaları ise kesinlikle sofranızda bulundurmayın. D vitamini düzenli almalı fazla güneşte kalmamalısınız. Çok fazla güneş ışını derinin sıkılığını kaybetmesine neden olur. Egzersizi ise hayatınıza katmayı ihmal etmeyin. Kol, bacak ya da hangi bölgenizde sarkma durumu varsa o bölgenize uygun spor aktiviteleri yapmaya çalışın. Ağır diyetler yerine her türlü gıdayı barındıran diyet programlarını uygulayın. Tek yönlü beslenme ile metabolizmanızı bozar ve cildinizin sarkmasına neden olursunuz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir