Dişlerimize Zarar Veren Kötü Alışkanlıklar

Dişlerinize oldukça iyi bakıyor sürekli bakımını yapıyor olsanız dahi farkında olmadığımız alışkanlıklarımız dişlerimize zarar veriyor. Bu nedenle istediğiniz kadar ilgi gösterseniz de dişlerinize bu alışkanlıklarınızdan vazgeçmeniz diş sağlığınız için faydalı olacaktır.

Kötü Alışkanlıklarımız Neler?

Sigaranın Zararları
Sigaranın Zararları

Kötü alışkanlıklarımızın başında ilk olarak sigara geliyor. Bu alışkanlığınızdan vazgeçmeniz diş sağlığınız için oldukça önemli. Bir diğer zararlı alışkanlığımız ise diş gıcırdatmak. Farkında olmadan ya da farkında olarak yaptığımız bu alışkanlık ağrılara neden olabiliyor. Sürekli olarak tükettiğimiz şekerli ürünlerde dişlerimizin düşmanı. Aynı şekilde şişe kapaklarını dişlerimizle açmak istemediğimiz hasarlara neden olabilir. Çok sık atıştırmakta plak oluşumuna neden olduğundan dilerimiz için zararlı olabiliyor.

Sporcu İçecekleri
Sporcu İçecekleri

Aynı şekilde çekirdek çitlemekte dişlerimiz için zararlı alışkanlıklarımızdan. Yeme bozukluğu problemleri de dişlerimiz için sorun teşkil eden noktalar arasında yer alıyor. Çok sık kahve tüketimi de olumsuz alışkanlıklarımız arasında yer alıyor. Bir diğer alışkanlığımız ise kalem ya da herhangi bir cisim çiğnemek. Farkında olmadan da olsa bu alışkanlığımızdan vazgeçmemizde fayda var. Son olarak spor içeceklerini ve meyve sularını aşırı tüketmekte dişlerimizin düşmanları arasında yer alıyor. Bu alışkanlıklarımıza son vererek ya da en aza indirerek dişlerimizi koruyabiliriz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir