Ders Çalışmayı Sevmeyen Çocuk

Yeni okul, yeni sınıf, yeni öğretmen kavramı çoğu kez çocukları korkutur. Çocuğun içinde yaşadığı bu kaygılar kendini bazen okula gitme konusunda isteksizlik, bazen uykuya dalmada zorluk, bazen iştahsızlık, bazen de karın ağrısı gibi belirtilerle gösteriyor.

ders çalışmamak
ders çalışmamak

Bunun için çocukları okula hazırlamak gene ebeveynlere düşüyor. Yeni dönemin kendisine neler sunacağını, hangi konuları öğreteceğini, yapacağı etkinliklerin neler olduğunu öğrenen ve bu konuda bilgilenen çocuklar, okul yaşamına daha hazır oluyorlar.

Genel İfadelerden Vazgeçin

Yapılması gereken en önemli şeyin, “Bütün çocuklar okula gitmeli” gibi genel ifadelerden kaçınılması olduğunu belirten eğitimcilere göre her yenilik aslında çocuk için bir belirsizlik. Dersler için eğlenceli çizelgeler oluşturulması yapılabilecek bir çözüm. Çocuğun bilgisayar, televizyon gibi uyarıcı faktörlerden uzak bir ortamda sade ve sakin şekilde çalışmasını sağlayın.

ders çalışmayı sevmek
ders çalışmayı sevmek

Oyun ve ders çalışma saatlerini düzenli bir programa oturtun ve çocuğunuzla beraber eğlenceli bir çizelge yapın. Dersleri kendi başına yapması ideal olandır. Ama dersler kadar önemli sanat ve spor faaliyetlerine de zaman ayırın. Zeka çoklu bir kavramdır ve çevreden gelen etkilerle gelişir. Bu arada çocuğunuzun zihnini meşgul eden duygusal sorunları varsa bunları öğrenerek açıklığa kavuşmasına yardımcı olmakta size düşüyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir