Çocuğunuz ile Yapacağınız Eğitici Aktiviteler 1

Çocuklar hep oyun oynamak ister. Oyun oynarken onlara yeni bir şeyler katmak ya da yeni bir bilgi edinmesini sağlamak da ebeveynlere düşüyor. Kreş ya da anaokulluna giden birçok çocuğun eğitici aktiviteler ile tanışması muhtemeldir. Fakat anne ya da babası ile bu aktiviteleri yapması veya aynı aktiviteyi tekrarlaması onun için daha olumlu ve daha mutlu edici bir deneyim yaşatacaktır.

fasülye yetiştirme
fasülye yetiştirme

Fasulye Yeşertme

Hepimizin yapmış olduğu ıslak pamuk içine fasulye yerleştirip, dallanmasını çocuğunuz ile yapmaya ne dersiniz. İhtiyacınız olan pamuk, fasulye taneleri ve bir kap. Islattığınız nemli pamuğun içine fasulyeleri gizleyip kaba koyun, her gün az az sulayıp takip edin.

eğitici aktivite
eğitici aktivite

Merkez Kaç Kuvveti

Merkez kaç kuvveti muhtemelen sizin de okul yıllarında öğrendiğiniz bir terimdir. Bunu oyun haline getirmenin yolu ise oldukça basit. Öncelikle iki şeffaf plastik bardak, şeffaf bant ve bir küçük topa ihtiyacınız olacak. Bardağın içine topu koyduktan sonra diğer bardak ile kapatın ağzını ve bantla ek olan yeri sıkıca sabitleyin. Çocuğunuza topu ortada durdurtmasını isteyin. Son derece keyifli bir oyun.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir