Büyük Numara Spor Ayakkabılar

Spor ayakkabısı satın alırken mutlaka; moda olup olmadığına, fiyatına ve rahatlığına dikkat ederiz. Asıl önemli olan bir ayakkabı seçerken sağlıklı olup olmadığı, tabanınıza uyup uymayacağıdır. Tabi ki büyük numara ayakkabı giyen kişilerde bu durum biraz daha zorlaşmaktadır.

Bayan Spor Ayakkabı
Bayan Spor Ayakkabı

Büyük Numara Spor Ayakkabı Seçimi Nasıl Olmalıdır?

Bazı spor türlerini yaparken yaralanma ya da sakatlanma riski olabilir. Bu tür yaralanmaların birçoğu da yanlış ayakkabı seçiminden kaynaklanmaktadır. Doğru spor ayakkabı seçmenin ilk kuralı, ayakkabıyı doğru spor aktivitesinde kullanmadır. Ayak tipinizi mutlaka belirlemelisiniz. Ayak tipinizi ıslak test yöntemi ile belirleyebilirsiniz. Normal ayak tipleri için; desteklenmesi ve yastıklaması kombine edilmiş ayakkabı seçimi doğru olur.

Bayan Spor Ayakkabı
Bayan Spor Ayakkabı

Düztaban ayak tipine sahip insanlar için, hareket kontrol özelliği olan ve maksimum desteğe sahip ayakkabılar tercih edilmelidir. Özellikle ayaklarınız şiştiğinde ayakkabı satın alın. Satın alacağınız ayakkabıyı denerken, çoraplarınızla deneyin. Ayakkabı ucuna dikkat etmelisiniz. Ayakkabıyı giydiğinizde ayakuçlarınız rahat etmeli, sıkmamalı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir