Burun Tıkanıklığını Gidermenin 4 Yolu

Burun tıkanıklığı problemi ciddi bir tıbbi sebepten dolayı kaynaklanmıyor ise kendi uygulayabileceğiniz ufak tefek yöntemler sayesinde geçebilmektedir.

1.Soğan

Mentollü ürünler kullanmanız burnunuzu rahatsız ederek tıkanıklığın dışarıya doğru akmasına yol açar. Aynı şekilde soğan koklamak da burnunuzu rahatsız ederek açabilecek bir yöntemdir.

soğan
soğan

2.Sıcak Çorba ve Çay

Sıcak bir içecekten gelen buhar burnunuzun tıkanıklığını alabilecek etkiye sahiptir. Burun tıkanıklığınızı geçirebilmek için bol miktarda su ve çay tüketmeniz de iyi gelecektir.

çorba
çorba

3.Buharlı Duş

Sıcak bir su ile buharlı bir duş alırsanız burun tıkanıklığınız geçecektir. Kalın mukus tabakası buhar içersinde hızlı bir şekilde erimeye başladığı için burun tıkanıklığı sorununuz kısa bir süre içerisinde geçmeye başlar.

duş almak
duş almak

4.Aromaterapi

Okaliptüs yağı, burun tıkanıklıkları konusunda mücizevi bir yağdır. Nemlendirici ya da hava dağıtıcıya dökeceğiniz birkaç damlalık okaliptüs yağını burnunuza doğru tutarsanız, burnunuzun açılmasını sağlarsınız.

aromaterapi
aromaterapi

Aynı zamanda uyurken peçeteye birkaç damla damlatarak yakınlarınızda bulundurursanız gece boyunca burnunuzun açık kalmasını sağlayabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir