Bel Ağrısını Azaltacak 4 Kolay Egzersiz

Masa başında yapılan, ağır eşyalar kaldırılarak yapılan ve daha birçok farklı işte çağımızın her bireyin hayatını zorlaştıran sancısı bel ağrısı hem günlük hayattaki hareketleri engelliyor hem de çoğu zaman sosyal aktivitelerin gerçekleştirilmesinde büyük bir sorun yaratıyor. Gün içerisinde kolayca uygulanabilecek birkaç hareket ile bel ağrısını hafifletebilmenin ve hatta ortadan kaldırabilmenin yolları var. Uzun süreli geçmeyen bel ağrısı ya da belirgin bir fiziksel rahatsızlık var ise doktor tavsiyelerini dikkate alarak gerçekleştirilmesi gerekir.

bel egzersizleri
bel egzersizleri

 

Düzenli Uyguladığında Yaşam Kalitesini Arttıran Egzersizler

Sırasıyla uygulanması gereken ilk egzersizde sırtüstü yatabileceğiniz ne çok yumuşak ne de çok sert olan orta sertlikte bir yüzeye uzanmak gerekir. Bacaklardan birini yukarı kaldırarak kendinize çekebildiğiniz kadar çekin ve yaklaşık olarak 30 saniye bekleyerek hareketi diğer bacak için de tekrar edin.

Oturarak uygulanan sıradaki harekette yerde bağdaş kurar gibi dik bir şekilde oturmak gerekiyor. Ardından iki ayak tabanın birbirine temas etmesini sağlayarak eller ile ayakların uçları tutulur. 30 saniye uygulayıp 10 saniye beklenmeli ve sonra yine bir 30 saniyelik tekrar yapılmalıdır.

bel ağrısı
bel ağrısı

 

Sırtüstü uygulanması gereken bu harekette omuzları zeminden ayırmadan dizleri teker teker kendinize çekerek iki diz için de 30’ar saniye beklemelisiniz. Aynı pozisyonda yatarak sağ elle sol dizi kavranmalı, sol bacağın üzerinden sol tarafa çekilmelidir ve iki taraf için 30’ar saniye uygulanmalıdır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir