Bebeklerde Kolik Problemi

Özellikle deneyimsiz anneleri zorlu durumlara sokan ve yorucu birkaç ay geçirmesine sebep olan kolik problemi, anne adaylarının en çekindiği konulardan biridir. Bazen çok kısa bazen de aylarca sürebilecek olan bu durum, ebeveynleri uykusuz ve stresli bir sürecin içerisine sokar. Koliğin sebepleri ise tam olarak bilinmez. Fakat saptanan belirtiler doğrultusunda, genelde bebeğin sindiriminin tam olgunlaşmaması, gaz, bebeğin rutinlerinin biranda değişmesi ve annenin çok stresli olup bunu hissettirmesi gibi durumlar sonucunda bebeklerde kolik durumuna rastlanır.

bebek
bebek

Kolik Durumunda Uygulanabilecek Çözümler

Kolik durumu, genelde bebeğin gün içerisinde sık sık ağlama atakları geçirmesiyle kendini gösterir. Ağlamak, her ne kadar bebeklerin doğasında olsa da kolik olan bebekler çok daha sık ve şiddetli bir şekilde ağlarlar. Bu durum genelde, bebek henüz 3-4 haftalıkken başlar ve 3. ayın sonlarına doğru geçer. Fakat bebeğin çok ağlaması, başka hastalıkların da habercisi olabilir. Dolayısıyla böyle bir durumda ilk önce doktora başvurmak en doğrusudur.

bebekler
bebekler

Kolik olan bebeğin rahatlatılması için, öncelikle annenin anlayışlı ve sabırlı bir tutum sergilemesi, bebeğine asabi davranmaması gerekir. Bebek kendini güvende hissetmelidir. Bu da sarılma ve ninni söyleme yöntemiyle uygulanabilir. Bunun dışında arabayla veya kucakta gezdirilmeli, ilgisini çekecek başka bir şeylere yönlendirilmeli, karnına ılık yağ ile masaj yapılmalı, ılık suyla banyo yaptırılmalı veya hafif bir müzik dinletilmelidir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir