Badem Gübreleme

Her bitki besin kaynağına ihtiyaç duyar. Daha etkin bir verimi elde etmesi adına üreticilerin belirli aralıklarla gübreleme faaliyetlerini gerçekleştirmeleri önemli bir konudur. Badem ağaçlarından da bu yönde bir üretimi alabilmek için gübreleme faaliyetleri gerçekleştirmek gerekmektedir.

Badem Gübreleme

Badem gübreleme hususunda farklı markaların değişik türlerde bulunan gübre ürünlerinden faydalanabilmek söz konusudur. Badem ağaçlarından maksimum verimi almak adına gübreleme önemli bir yer tutmaktadır. Aşırıya kaçmadan ve doğru zamanlarda yaparak bu gübrelemelerin sonucunu en uygun şartlar altında yapabilmek mümkün olmaktadır. Bu sayede de üreticilerin badem hasadından maksimum kazançları elde edebilmeleri de söz konusudur. Bununla beraber de faydalı sonuçları almak adına bu işleyiş etkin bir yer tutacaktır.

Badem Gübreleme Nasıl Yapılır?

Badem ağaçlarının gübreye olan ilaçları farklı faktörlere göre değişiklik gösterebilir. Bahçe toprağının besin konusundan durumu, ağaçlarlın yaşı ve sulanma süreçleri de gübreleme konusunda dikkat edilecek ayrıntılar olarak tabir edilmektedir.

Badem gübreleme hususunda yetişkin bir ağacın 700 ile 900 gram aralığında saf azot almaları gerekmektedir. Verim alınma döneminde de badem ağaçlarının her birine 5 ile 12 kg aralığında potasyum sülfat vermekte de fayda vardır. Bor eksikliği de giderilmeli ve bu doğrultuda da sonuç alınmalıdır. Meyvelerin kaliteli ve olgunlaşmış bir biçimde bulunması adına bu yönde hareket etmek gerekmektedir. Her bir ağaca aynı önem gösterilerek sonuç alınması da muhtemel olmaktadır.

Badem Gübre Analizi

Badem ağaçlarının bulunduğu toprakların gübreleme öncesinde analiz edilmesi gerekmektedir. Badem gübreleme hususunda bu kriterin fazlasıyla dikkat edilmesi gereken bir konu olduğu bilinmelidir. Toprak örneğine gerekli tahliller yapılmalı ve toprağın besin değerleri raporlandırılmalıdır.

Eksiklik görülmesi halinde doğal hayvan gübresiyle toprağın daha da zenginleştirilmesi yolu izlenmelidir. Bu işlemler 2 yılda bir gerçekleştirilmeli ve toprağın besin açısından yeterli olması sağlanmalıdır. Eksik besin maddelerinin halen daha olması halindeyse badem gübreleme işlemleri gerçekleştirilmelidir. Böylelikle badem ağaçlarından istenilen verimler tam anlamıyla alınacaktır.

Üretim süreci içerisinde bu yolu izlemek herkesin bekledikleri yönde bir durum olarak da tabir edilecek düzeyde olmalıdır. Badem ağaçlarının gübreleme işlemleri hakkında daha fazla bilgiye sahip olmak için https://www.ufuktarim.com/besleme-programlari/badem adresini takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir