2015 Japon Modası

19.yüzyılın ortalarına doğru batı dünyasından etkilenmeye başlayan Japon modası geleneksel kültür ile modern çizgileri harmanlayarak kendine has oluşturduğu çizgisi ile bugün bütün dünyada etkisini gösteriyor.

Bu yıl da Japon tarzından esinlenerek oluşturulan kimono paltolar, kimono trençkotlar, uzun ceketler, obi kemerler, süet yelekler ile günümüz modasında yerini göstermeye devam ediyor.

japon modası
japon modası

Japonların Kawaii Modası

Eskilere dayanan Japon kawaii modası bu yıl geçerliliğini koruyor. Sevimli anlamına gelen kawaii kelimesi Japon kızlarının kendilerini şirin gösterme çabalarına dayanıyor. Kadınsı olmak yerine daha çok çocuksu bir görünüşle saflığı simgeleyerek sevimli olan Japon kızları çekici olmayı bu yolla başarıyor. Özellikle sevilen çizgi karakterlerin kıyafetleri, şirin kıyafetler, takılar, çoraplar, Fransız taş bebeklerinden etkilenen dantelli elbiseler, büyük göz makyajları gibi birçok ürün bu akımı tamamlıyor.

japon moda tasarımları
japon moda tasarımları

Kawaii modasının yanında Japon Sokak modasında yine çoğunluğu gençlerin oluşturduğu modaya karşı olan gruplarda bulunuyor. Bu kişiler tamamen uyum sağlamak yerine uyumsuzluğu tercih eden, birbirinden farklı tarzları ile tamamen aykırı kişilerdir.

 

Japon Sokak Modasında görüldüğü gibi her şey bulunuyor. Tamamen uyumlu ve sevimli bir görünüme sahip olanların yanında makyajı, kıyafetleri ve saçları ile tamamen zıt kişilerde bulunuyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir